KENGKAWAN YANG SEJIWA...

Ahad, 29 April 2012

AKU PUN BERSIH...

Aku tak tau la segawat mana insiden BERSIH kat KL nun, sampai kengkawan dan kakak aku yg stay sana kata, nak kuar rumah pun tak brape berani...  Tengok dalam tv pun bukan main lagi... tapi kekadang, tak boleh nak percaya sangat apa yang ditayangkan tuuuhh...  Kecuali kita lihat sendiri depan mata....  So, no komen....


Tapi, hari ni, aku pun BERSIH...  Camana tu?  Gini, pagi tadi pergi ler buat kad pranatal kat klinik kesihatan berdekatan.  Dah 8 tahun tinggalkan 'dunia itu', memang kekok habis!  Sementelah diri dah rasa tua, (eheh!  Ye ker?) kiranya agak xpired la utk urusan2 check pewut gitu...  Malu plak rasanya! Nasib baik Puan2 misi kat situ baik dan peramah amat, segala 'kemaluan'ku itu terbang entah ke mana....  Hehehehe....


Rutinnya, ambik darah ( sampai aku pening2 langau ), check urin, check pewut (ultra sound) dan sebelum tu, aku tetap tak terkecuali drp check HIV (dah jadi rutin dan prosedur biasa, kata Cik Misi...) dan semua keputusan itu BAIK dan bagus...  Alhamdulillah...  Rumusannya, aku BERSIH drp sebarang penyakit yg akan memudaratkan 'adik baby' kat dalam pewut nieyh....  Syukur Ya Allah.......

p/s: Teringat kat budak bawah umur tu first time derma darah dia tahun lepas... kah! kah!! kah!!!



Gambo ricycle - anak2 aku memang xcited giler dah nak tengok adik baby baru...


1 ulasan:

Terimakasih kerana sudi komen paparan saya. Saya amat menghargainya.