KENGKAWAN YANG SEJIWA...

Jumaat, 2 Disember 2011

WALANG...

Untuk yang kesekian kalinya, aku merenung sayu ke muka penimbang digital yg aku beli khusus untuk program kuruskan badanku 4 bulan lepas.  Walaupun ia sebenarnya menunjukkan penuruan sebanyak 300 gram berbanding semalam, tapi tetap juga berada di atas tahap penurunan aku minggu lepas.  Maklumler, melampau giler naiknya kilo aku sejak Isnin lalu setelah kantoi demi kantoi aku lakukan dgn relanya.  Konon senang hati turun 2.2kg minggu lepas.  Konon mewajuk MIS marah aku diet giler....  huhu....


Tapi, semalam, back on track ( walau tahap merangkak ), so menu2nya tak larilah sangat drp rutin harianku.  Breakfast ngan air kosong 4 gelas, mihun goreng ( kantoi! Tp demi nak amik hati MIS ) sikit bersama salad.  Lunch Sup sayur dan air kosong 4 gelas.  Dinner, salad sosej dan air kosong 4 gelas + phsyllium husk.  Suka juga aku nak ingatkn kengkawan yg baru nak join diet, walau aku tak mention, waktu antara meal tu, aku sentiasa teguk air kosong jg tau.....  demi nak pastikan air kosong lebih dr 3 liter sehari aku ambik.  Walau dah naik sebu perut ni, sabau jer la...  sebab air kosong ni adalah 'ubat' yg paling mujarab utk KURUS..!!!   * Eleeehh....  sedap mengajar org, aku sndiri asyik naik kilo jewr... hik hik *


Salad sosej yg jadi santapan wajib aku...

Tinggal 2 hari jewr lagi nak masuk timbangan minggu ke 2.  Aku dah seriau giler sebab memang mustahil rasanya jarum penimbang aku ni mampu tunjukkan penurunan yg mengatasi 2.2kg, spt minggu lepas.  Hanya 'miracle' yg mampu mengubahnya....  Sedih betul aku.  Angka kat atas tu aku cuma mampu pegang utk 2 hari jewr...  Gara2 kebodohan diri yg buat cheat day ( 3 biji donut krim walnut ) dan kantoi melampau, konon celebrate penurunan yg banyak tu, sekejap jewr aku dah gain balik berat tu...  What a waist...!!  Phuuiii...!!!!


But, in the other hand, aku happy coz dah boleh muat jaket mini aka, jaket adik ( walau terik merening ) yg aku beli 8 bulan lepas!!  Hahaha!!  Tak kisah walau nampak cam balut nangka pon.  Kalau nak kira, masa beli dulu, nak masuk lengan pon tak muat tau.....  Ok la kan....?  So, caiyoookkk  kawan2.....


Masa nak beli jaket ni hari tu kan, budak penjual tu siap buat jelingan maut kat aku tau!  Bila aku cakap aku nak beli utk anak dara aku, baru dia tolong ambilkan.....  Sabau ajewr la.....


3 ulasan:

  1. saya jugak begiteww.... sedih gilerrr... konon turun 1.8kg tu ibarat 18kg??... pastu lupa diri.. wiken p mkn nasi 3 hari berturut2... berat naik 2.2kg.... nangesss...

    BalasPadam
  2. ala x pe masih ada 2 ari lg nak kejar target akak2 sume...sy pun tumpang la nak turun berat ni..pasai mggu lepas turun 500g je so x la suka sangat lg susah hati ada pasai turun ckit je tp x pe janji turun jgn x turun...paper pun sabo n byk sabo nak kurus ni...sy benonya takut nak timbang 2 ari ni,,,hehe

    BalasPadam
  3. Faiz - Hahaha! Dah nasih badan, mudah tak sedor diri... kikiki! Moh kita diet balik, jom...

    Leyla - Akak naik bukan sikit tau... Rasa2nya Ahad ni, usahkn nak turun kilo, rasanya jadik naik la.... Hadooiiii....

    Padan muko den.... T_T

    BalasPadam

Terimakasih kerana sudi komen paparan saya. Saya amat menghargainya.