KENGKAWAN YANG SEJIWA...

Sabtu, 12 November 2011

KITE BAKOOORRR...!!!!

Semalam aku buat diet gila sket.  Apa yg gila?  Bukan mulut berbuih cam anjing gila tu....  cuma aku straight diet dgn tak melanggar pantang, malah, rasanya agak keterlaluan.  Saja... dah bosan tengok jarum timbang lambat sangat turunnya...


Pagi, cuma breakfast ngan air kosong 1 liter, lunch dengan betik, susu dan 5 keping biskut fiber (atkin tak galak amik mende2 ni) dan dinner ngan salad telur rebus 1 biji.  Sepanjang hari semalam, rasanya dah lebih 3 liter air masak la aku teguk.  Naik pedih tekak ni....  Memang gila kan?


Pagi ni, timbangan mingguan aku.  Gabra juga bila tetiba ari ni sembelit, takde mende yg nak dibuang gamaknya...  Bila naik penimbang,  huuuwaaaaa.............!!!!!!!!!!


Macam tak percayer....
Hambik kau...!!  Huh, terbakor mak....  makin bersemangat nak diet!  Gambor timbangan semalam kat bawah ni....




Walau menderhaka tahap gaban semasa raya aji ari tu, rumusannya aku berjaya turun 1.1kg minggu ni.  Berbeza dgn minggu sebelumnya, hanya turun 300g saja gara2 seronok bersukan....   ;p


Nadia, Faiz dan geng2 semua, akak saja la nak membakor semangat anda supaya kembali tega berdiet!!  Ingatlah, kerana kalianlah dahulunya akak kembali semula berdiet setelah hampir setahun hanyut....  Chaiyok!  Chaiyoookkk!!!

5 ulasan:

  1. woahhh byk 2 turun. kita gak x turun ag mgu ne. muahahaaaaa

    BalasPadam
  2. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~




    syokkkk betull saya tengok akak! harap dapat angka macam akak sebelum tahun ini berakhirr.. angka 60 memang tidak tercapai dek akalmu dah.. sobss..


    thankss akak bagi support~ sayangggg akakk~ ♥ ♥ ♥

    BalasPadam
  3. Penmerah - mekashih 3x! Ngeeee.... Awk dah memang KECIK la Ann... x turun kilo pn xper....

    Nadia - sejak Nadia dah private blog, hanya support yg gini ajer r yg akak mampu bg... Namun, ingatn ni x prnah padam tau kat Nadia! (cheewah...! cam owg bcinter lak)
    ;p

    BalasPadam
  4. hahahaahha..


    eh, saya tade invite kat tie ker? walau saya private kan blog.. saya ada bagi invitation mana yang nak baca.. ishh..


    bak mai emel kak tie, nanti saya invite..

    BalasPadam
  5. Nadia, email kak tie - sitijay@gmail.com

    ;p

    BalasPadam

Terimakasih kerana sudi komen paparan saya. Saya amat menghargainya.