KENGKAWAN YANG SEJIWA...

Rabu, 22 Jun 2011

MAMA'S DAY OUT...

Petang semalam, kami, set2 Jahak melawat rakan, merangkap ahli majlis yang sedang di rawat di hospital.  Ku Zai, telah ditahan setelah beliau membuat rawatan rutin bulanan di HKK atas alasan kurang darah dan wajahnya pucat (eh! Dah orang tu kulitnya putih melepak...)


Kami berkumpul di cafe hospital dulu kerana dah janji nak masuk sama2...  Didapati my bespren, Karl dan Iwan (bakal babah!  Cheeewaaahhhh!  Tahniah Wan...!)  tengah minum macam orang kebuluran.  Menurut Karl, dia belum makan ape2 pun lagi hari ni....  Alalalaaaa.... kesiannyeee....  Maka sekejap jer habis sebungkus roti dibelasah kami....  huhu


Kasihan plak aku nengok Ku Zai tu...  habis sembab seluruh badan.  Waktu itu, dia sedang dimasukkan air, baru je selesai dimasukkan darah.  Namun, dah jenis baik dan peramah tu gak, dia still tersenyum manis menerima kunjungan 'Che Kiah' ni.... heh heh!  Kat sebelah tu, anak dara trang tang tang dia la yang jadi tukang nunggu dia...  Get well soon my dear friend...   =)


Setelah penat menggamatkan hospital, kami singgah di food court berdekatan, Judin nak beli juadah berbuka puasa...  Huh, mana boleh kluar tak ngap?  Ku Mah dengan ganasnya memberi arahan kepada Karl supaya membelanja kami makan...!  Maka gamatlah pulak food court tu kami kerjakan....


Huh!  Tengok tu....  Walau terliur nak mampus dengan nasi ayam yang Karl Laksamana ngap tuh, aku berjaya menahan selera dengan hanya mengoder Carrot suam....  Syabbbaaaassss.......  Hhhhhhh....!!


                Memang terbukti budak ni tak makan lagi...  sekejap jer pinggan nasi ayam tu dibelasahnya!



Ku Mah menyeringai dengan ganasnya setelah menghabiskan semangkuk mee sup!  Ceh, jeles aku!!  Dia takper la...  tak payah diet...  huk huk huk....  Setelah semuanya kenyang bergelimpangan, kami meninggalkan Karl terkulat2 di meja untuk membayar makan kami tadi.  Nasib la kot kalau kena cuci pinggan selepas ni Karl....  Kami perlu rush balik cos Judin nak buka puasa.  But, dah terasa semput bebenor, kami singgah la di kedai Mesra.  Judin nak beli minuman.  OMG....   Fuh!  Lawanya....   OMG...!!  Tak sangka mak.....

                                                                bersambung......












1 ulasan:

  1. seronok jugak dpt kuar bersosial ngan makcik2 MU mcm ni dih, hilang jugak rasa boringnya, lenkali boleh la kita wat rombongan makcik kiah lagi pegi mana2, yg penting kena cari sponsor la tuk singah mkn kat tempat2 best2, kan teacher kan.

    BalasPadam

Terimakasih kerana sudi komen paparan saya. Saya amat menghargainya.