KENGKAWAN YANG SEJIWA...

Sabtu, 28 Mei 2011

AN EVENING IN PARIS..?

Semalam besday anak sulung kesayanganku yang ke 14...  Happy birthdays, girl...  Kami menyambutnya ala kadar saja (macam biasa) - hanya untuk family...  Walau tiada jamuan sedap2 bersama koktel dan dessert2 yg mengecurkan liur, beserta nyanyian lagu besday versi rap, namun tetap juga meriahnya...

Tang tu juga la anak aku busy teks kat kengkawan dia, riak la tu...


Happy Besday Kak Ja...


Sekejap jer kek tu habis kami balun...  Semasa semua orang seronok gosok perut, ayah kata, hadiah besday Kak Ja ialah mandi laut!  Bulat kembali la biji mata semuanya...  masing2 terus berlari ke sana-sini, mencari dan menyiapkan keperluan masing2 untuk dibawa.  Dah jadi kebiasaan anak2 aku, mereka tahu apa perlu dibawa setiap kali kami bercuti, dan mereka perlu mengambilnya sendiri...- persalinan, tuala, tikar, khemah, baju mandi, minuman, mana2 makanan yang boleh dibawa dan sebagainya.


Hari ni mereka ingin menambah satu lagi dalam senarai itu, nak bawa Jazz.  Hoi!  Tak payah la... buat nyusahkan mak bapak jer...  Sesudah tinggalkan 2 ekor ikan rebus kat Jazz, bagi fying kiss kat dia, kami chow....  Off we go to TERENGGANUUUUU............


Diva2 tengah layan vouge... jangan jelouse...

Besday girl tersenyum sumbing sebab dipaksa pakai baju hadiah besday...


Baru sampai di Bukit Keluang



Kami tak tau pun yang di sini ada Festival Pantai, kebetulan dan langkah kanan la, kata orang tua2...  So, pengunjung ramai la pulak...  Mak tak kisah!  Kami jalan2 menyusuri pantai dan gua yang menjadi latar cerita Hikayat Merong Mahawangsa tu (dengar2 cerita la...).  Namun ketenangan percutian kami terganggu dengan acara2 seperti pertandingan karaoke dan lain2 yang berlangsung masa tu.  Maklum le, Festival Pantai....

Then, tibalah ke acara yang anak2 aku tunggu sedari tadi, mandi laut...  (sila bayangkan muzik latar cerita Hawai Five-O ye...)

Huh!  Kalah Baywatch....



Suara peserta2 karaoke yang sumbang tidak mengganggu emosi anak2 aku mandi laut!




Besday girl tak mau mandi...  memang dia mandi 1 kali sehari pon!!!



Kak Ha, biasa la, selalu lebih dalam segala hal....


Huh, mandi, jangan tak mandi....








Setelah matahari berlabuh, barulah kami beransur.  Semua pelik melihat kami.  Mereka terpusu-pusu datang, kami beria-ia nak balik.  Ada bro yang peramah tu, tanya MIS, " Tak nak tunggu tengok konsert Rabbani ke?"  Kami tak kisah kisah pasal konsert monsert tu, bro...  Kami cuma nak menghabiskan masa berkualiti bersama keluarga tersayang di hari jadi anak kami, di samping bercuti di musim cuti sekolah ni...  itu jer...  So,  Farewell Bukit Keluang...  Walau aku tidak menghabiskan satu petang di kota Paris, di Pantai Bukit Keluang ini pun sudah membahagiakan....

3 ulasan:

  1. wah , heppy ye ? kctau besday girl tuh , happy befday ye =)

    BalasPadam
  2. Mekasheh, dayang...

    Ajak la family holiday kat Bukit Keluang nun, tengah ada Festival Pantai skarang ni...
    =)

    BalasPadam
  3. sampai bila festival pantai tu? nak gi tgok ahh, sambil2 nak wat show secara live situ sambil nak promote album, hehe...

    BalasPadam

Terimakasih kerana sudi komen paparan saya. Saya amat menghargainya.