KENGKAWAN YANG SEJIWA...

Selasa, 26 April 2011

SAPE BOLEH CELEN ?

Semalam sekali lagi komuniti SKMU berparti sakan, (mana la aku tak naik kilo...  eleehh... alasan!).  Kami celebrate birthday guru besar kami.  Nampak gaya, semua bekas guru yang pernah mengajar di sini gigit jari, sebab dulu, hubungan antara staff dan pihak atasan takder la seakrab dan seharmoni sekarang...  eewaaahhh...


Mesti kalian cuak kan?  Helleh, takat sambut besday boss, ape kelllaaassss....  Semua orang buat da....  Ya, betul!!  Tapi ada ke sapa2 celebrate ikut stail kami?


Camana tu ?


Haa...  mai mak tunjuk.


Firstly, kami nyanyikan lagu besday ala2 'Haji Bakhil' tu ( Allah Selamatkan Kamu ) disampaikan secara live n exclusive oleh 'Judin fet. Sitijay'.  Punyalah merdu suara diorang, kalian boleh melihatnya pada ekspresi wajah gb kami tu...  heh heh




Gb sedang buat 'wish'....  Tiada siapa yang tahu apa yang didoakannya.  Tapi bila budak bawah umur di sebelahnya sound awal2 yang dia tak boleh buat wish supaya dapat kawin 4, dia terus merajuk!!  kah kah



Dah siap buat wish, gb kesayangan kami tu pun tiup lah lilin...  Kelihatan lah seorang lagi budak bawah umur yang turut sibuk nak enter frame, sebab dia tak puas hati sebab budak baju pink belacan tu jer asyik enter frame!  Lantak la korang....  =)



Dah tiup lilin, kena belah la pulak kek tu...  Mesti kalian hairan, mana guests yang lain.  Asyik nampak yang dua tiga kerat tu jer...  Yang lain2 tu, selain daripada 'pemalu yang amat sangat', mereka bz menghabiskan apa yang dihidangkan kat atas meja tu ha.... ( Aku plak, sampai takleh nak makan, sebab Judin paksa jadi camerawoman..  Ceh.. )



Huh!  Yang ni la yang mak tanya korang, sapa bleh celen tuh??  Nak cari kat mana big boss yang baik dan manja gitu...???  Siap bersuap2 lagi!  Harap maaf la, kualiti gambar kurang memuaskan, sebab aku sedang menahan diri dari termuntah hijau melihatkan 'aksi terlampau' itu...  Kalau kalian perasan, mamber yang lain pun terpaksa menahan diri masing2...  huhu... (gurau jer...)



Gb menerima hadiah besdaynya daripasa kami, yang disampaikan oleh wakil tersohor kami, chef Diva (dah memang dia suka sesangat enter frame!  Ada orang lain jeles.. tapi dia tak kisah..)



Pada kesempatan yang sama, big boss menyampaikan cenderahti kepada Da, pengasuh pra 'ganti', memandangkan ini minggu terakhir beliau berkhidmat di sekolah kami.  Uuwaaa.... We're gonna miss U, Da




Kesimpulannya, majlis kelmarin berakhir dengan penuh meriah dan ceria.  Ianya semakin mengakrabkan hubungan kami, tanpa mengira pangkat dan kedudukan...  Namun kami tetap saling menghormati.  Ada sapa2 boleh celen??



2 ulasan:

  1. erm , rindu abang Juds :) . kak , fb kak name ape ? nak bincang secara private neh . hehe .

    one more , dont forget to read my comment ! huhu .

    BalasPadam
  2. Bila windu, sebut jer nama dier... Sah dier akan teraser... hehehe

    Akaq kureng fb.. blog jer minat
    tapi ada la akaun tu :
    Siti Jamilah Muhammad

    =)

    BalasPadam

Terimakasih kerana sudi komen paparan saya. Saya amat menghargainya.